Adab Bercinta

7:19:00 PM


hidup ni umpama roda yang x pernah berhenti berputar.. 




kadang2 kita duk kat atas.. n kadang2 kita kat bawah.. trmasuklah rezeki, plajaran, kerja and s0metimes in ..kbiasaannya org bercinta mesti akan gaduh.. tak kira laa gaduh tu berpunca dari salah sendiri or misunderstanding..


kalau dah gaduh tu,, mesti rase nk clash laa,,ape lah.. sentence yg tak patot dikeluarkan pun s0metimes terkeluar.. kalau shari tak makan pun rase cam tak lapar je.. knape jadi camni ek?? ade org brminggu minggu gadoh..ade org sejam dua je..haha.. yg girls mesti nak pjuk rayu dari bofie dye.. boys plak ngan ego beliau.. kebanyakan laa..memey x kate sume.. ade individu,, kalau gaduh,, cderakan diri sndiri..


p/s: gambar hiasan je nih..yg pasti bkn lengan memey
bagi memey,,tak payah laa nak sakitkan badan sndri.. maybe kalau gaduh boleh ikut tips ni

fikir relevan ke x punca/sebab korang gaduh tu
yela kan..kadang2,, x relevan langsung sebab yang kita duk gaduh tu.. kalau korang baru trsedar yg tindakan korang tu teramat lah bodoh,, cepat2 laa mintak maaf ngan bofie/gurl korang yer.. 


diamkan diri
haha.. maybe tips ni ade jugak laa keberkesanannya.. kalau masing2 dah senyap 1 hari tu, mesti ade jugak terdetik kat haty.....''alaa...RINDU lah pulak kat dyer''..kan2..mase tu laa sesi pujuk mmujuk or bermintak maaf akan berkesan..huhu..

berdoa pada tuhan mintak petunjuk
x perlu detail kot..korang pandai2 laa yerr..xkan memey nak taip doa plak kat cni

dah salah tu salah laa..pegi laa mintak maaf
and..x payah nak ungkit2 yang lepas2 tu..yang lepas tu,,lepas laa..just look forward and decide the best way to settle the problem okey..

pergi  jumpa c0uple korang
suruh laa si dia tu ckap trus terang ape yg ade dlm aty dia..pastu korang luah laa pulak korang punye isi haty

mintak putus
haa..yang ni hbungan dah xleh nak tolong dah.. tuhan bagi kita akal untuk berfikir.. s0,,kita fikir laa patot ke tak mintak putus tu..kalau dah hbungan tu memudaratkan bagi kita,, clash2 je laa kan..ade org cakap single is better..

oke then,,memey pun malas gak bagi tips banyak2 nanti korang terpesong plak..haha..gurau je laa..hope u all hepy ngan c0uple korang okay..





You Might Also Like

0 pengomen yg comel + kiut + miut