L.O.V.E

6:27:00 AM


L.O.V.E???? what's love?? da meaning of L.O.V.E?? where can we find L.O.V.E?? can we buy L.O.V.E?? damn.. i've been thinking and wasting a lot time when L.O.V.E crossing across my mind.. okeyh,,nk speaking malay pulak.. L.O.V.E memberi maksud C.I.N.T.A.. mungkin korang pernah berCINTA.. tapi dalam mase yg sme kte tak tahu ape itu C.I.N.T.A.. C.I.N.T.A bukan sekadar untuk 'lover' or kekasih korang.. tapi C.I.N.T.A kita hrus dberi kepada ALLAH,,kat parents korang,,kat relatives dan jugak saudara sesama Islam okeyh.. tapi yang aku tak habis pikir bile C.I.N.T.A dengan kaum berlawanan jantina..susah kalau bercinta smpai ke jinjang pelamin kan..bnyak dugaan dan cabaran..maybe 'si dia' tu tempat kite bergurau...



tempat kita berkasih sayang..


jugak tempat kita berkongsi masalah..


tapi kadang2,, bila misunderstanding jer,,terus...


gaduh kan.. alahai hidup.. most teenagers skarang x lengkap hdup dorang kalu xde bf ngan gf.. certain2 je yang xde.. kalau yg x 'berpunye' tu maybe dorang ade prasaan nk berC.I.N.T.A.. tapi x sampai.. 

RAGAM BERCINTA 1 : bila time gadoh mesti ade yg merajuk..mesti yang ad kne pujukk.. tapi kbiasaannya                   girl suka sgt mrajuk.. macam aku.. haha.. honestly xnak tipu.. hati pompuan kan.. bese laa tu.. tapi jangan laa over sangat mrajuk tu.. kan x pasal2 bf or gf korang meluat or mnyampah.. 

RAGAM BERCINTA 2 : bila boys x faham girls and girls pulak x faham boys.. sebab tu korang kena memahami dlu si dia tu mcm mne.. and then bru leh go on.. leh stia ngan dya.. tapi kalau x shaluan or dah macam anjing ngan kucing,, better tinggal je lah..

RAGAM BERCINTA 3 : bila dua2 merajuk.. adoi!! korang kena ingat.. kalau keadaan ni berterusan,, akan bawak kburukan kat korang.. so,,the solution is = sorang kena mengalah laa..senang citer..

bernas ke x idea aku.. haha.. so,, mulai dari skarang LOVE UR LOVER slagi masih ada masa.. tapi,, for muslim,, ingat batas korang okey..SELAMAT BERCINTA..



You Might Also Like

0 pengomen yg comel + kiut + miut